torstai 23. lokakuuta 2014

Kettusukat ja kerrosrivinousut

Nämä sukat menevät lahjaksi 11 vuotiaalle tytölle.
Kettukarkkisukat ja kokeilin myös kerrosrivinousua, kun siitä niin kovasti puhutaan tuolla fb:n voihan villasukka-ryhmässä. Molemmissa sukissa on Novitan lankaa. Punaisissa nallea ja nalle kukkaketoa. Ketuissa 7-veljestä. Kettusukkia neuloessani huomasin, että keltainen 7-veljestä on pehmeää ja ohuempaa kuin punainen 7-veikka! Punainen tuntuu natisevan ja ihan oikeasti, varsinkin päätellessäni huomasin sen olevan paksumpaa. Keltainen mahtui hyvin käyttämästäni neulan silmästä mutta punainen lanka ei meinannut millään mahtua. Olen kyllä joskus aiemminkin havainnut eroja saman merkkisissä Novitan langoissa. Liekö väriaineella osuutta asiaan? Kettusukissa huomasin, että silmät olisi kannattanut kirjoa jo tekovaiheessa, jolloin se olisi ollut hieman helpompaa, mutta onnistui noinkin. Mietin vain että kuinkahan saan kirjottua neulomiini kettukarkkilapasiin silmät jokaiseen ketun naamaan, kun niitä on paljon enemmän ja koko lapasen matkalla.... Voi olla että jää tekemättä.


En ole aikaisemmin tehnyt sukkia paljonkaan lahjaksi. Kaikki olen itsekkäästi tehnyt omaan jalkaan sopivaksi. Se on niin helppoa kun voi samalla sovitella ja tulee varmasti oikean kokoiset. Nyt vaan taidan olla pisteessä että itselläni on ihan tarpeeksi sukkia... ja osaa en edes raaski jostain syystä käyttää. Ihan hupsua. Toivottavasti nämä ovat saajalleen sopivat, kun arviolta tein ja käytin Novitan sukkamittataulukoita hyväkseni, mutta jalathan on samanikäisilläkin niin erikokoisia.
Pitää varmaan ruveta salaa tutkimaan ihmisten kenkien koot kylässä käydessä, niin voisi sitten yllättää sukilla, kun se olisi niin kivaa. 

Eilen illalla aloin neulomaan lisää lahjasukkia. Seepraa ja pinkkiä eräälle naisihmiselle...



maanantai 20. lokakuuta 2014

Frillahuivi nalletaika-langasta

Joskus se kuvan saaminen ottaa aikansa. Tämä huivi on jo edellisenä talvena ollut käytössä muutamia kertoja ja valmistunutkin siis jo vuosi sitten. Nyt samalla kun laitoin kuvia Raverlyyn, niin laitan myös tänne blogiin.  Malli on Novitan syksy 2013 lehdessä. Tosi helppo huivi ja kuitenkin aika näyttävä.

  

 Lankana on Novitan nalle taika, mikä taisi juuri tuona syksynä 2013 tulla uutena Novitalta. 



Raverlyyn olen laittanut langan menekiksi 3 kerää...Taisi olla niin että kaksi kerää meni huivin perusosaan. Puolet ja puolet huivista, eli neulottiin kerä loppuun, jolloin oltiin keskellä huivia ja toinen kerä neulottiin loppuun keskeltä lähtien.  Yksi kerä sitä varten että sai tuon röyhelön neulottua. Kolmannesta jäi puolet jäljelle.


lauantai 11. lokakuuta 2014

Sukat miehelle

Mieheni itse valitsi langan, Novitan nalle harmaana.
Itseäni kyllästytti välillä kovasti harmaan perussukan neulominen. Vaihtelua  ja samalla kirjoneuleharjoitusta itselleni sain neulomalla muutaman yksinkertaisen kuvioraidan varteen.
Aloituksessa 15 silmukkaa jokaisella neljällä puikolla. Puikot Aloituksessa nro 3. Kirjoneuleraitojen jälkeen vaihdoin nro 2,5 puikkoihin, koska näytti tulevan aika löysät sukat ja se auttoi jonkin verran. Myös ennen kantalapun neulomista vähensin silmukoita, mutta en kuollakseni muista että vähensinkö joka puikolta yhden silmukan, jolloin olisi ollut 14 silmukkaa per puikko vai vain sieltä kahdelta puikolta, joilla neuloin kantalapun. Novitan sukkataulukosta perussukkiin nallelangasta katsoin koon 42 mukaiset mitat ja aika hyvin osui kohdilleen tuo sukan pituus sovittamatta kertaakaan tekovaiheessa miehen jalkaan.



 Vähän häiritsee tuo lörpötys etuosassa. Joku viisaampi varmaan osaa kertoa mistä se voisi johtua.. olisiko kavennuksissa jotain merkitystä asiaan. Omiin sukkiini ei juurikaan ikinä jää tuollaista pussitusta vaikka kavennan samalla tavalla reunassa.

torstai 9. lokakuuta 2014

Heijastinpipo

Neuloin meidän 2,5 vuotiaalle pipon heijastavasta Red heart Reflective-langasta.
Aloituksessa 62 silmukkaa ja puikot 5 tai vaihtoehtoisesti 4,5. Oikein nurin-resori ja ihan yksinkertainen pipo. Ennen kavennuksia, kun päälakea oli näkyvissä sovitettaessa n. 10 cm ja korvat peittyivät hyvin, vähensin silmukkaluvun 60 silmukkaan (jaollinen viidellä)  ja seuraavalla kerroksella aloitin kavennukset siten että joka 11. ja 12. silmukka ylivetokavennuksella yhteen. Seuraavalla kerroksella 10. ja 11. silmukka yhteen jne... Toistin kavennukset joka kerros, kunnes silmukoita oli niin vähän että pääteelin loput. Tuli juuri sopiva pipo. Isommalle veljekselle pitäisi vielä tehdä samanlainen, mutta vähän isompi.


Lankaa jäi vielä aika reilusti ylikin noista 100g keristä Reflectiä, joten luulen että sellanen vajaa 100g yhteensä meni tuota lankaa. Lanka oli muuten aivan ihanaa neulottavaa! Tosi pehmeää ja mukava kiilto. Tykkään tosi paljon. 

Muokattu 13.10.2014

Sama pipo 5-vuotiaalle. Aloitussilmukoita 72 ja puikot resorissa 4,5mm, muuten 5mm.


sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Omenaraastekakku...aijaiii. ihanaa!

Kunnes saan kuvattua valmiita neuleita......leivoin todella hyvää kakkua!
Kakku on syksyinen, jouluinen, kaikkeen kahvitteluun sopiva, maistuva, mehevä ja makua saa muuteltua sen mukaan mitä mausteita siihen tyrkkää. Itse laitoin mausteina kaardemummaa ja pikkuisen kanelia.


Ohje kakkuun löytyi blogista kanapeet 

4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 -2 omenaa
3 munaa
2 dl maustamatonta jugurttia (kreikkalainen, turkkilainen, bulgaria yms.)
150 g voita tai margariinia sulatettuna
 
Itse laiton hieman vähemmän sokeria (n. 2dl tai vajaa), silti tuli aika makea kakku. Pikkuisen vähemmän laitoin myös rasvaa (n.100g) ja tuli ihan kostea ja mehevä niinkin. Lisäsin kardemumman lisäksi vielä kanelia pikkuisen.