perjantai 7. maaliskuuta 2014

Mitä menossa nyt? Cotton light ja kaarrokeliivi

Löysin laatikosta 8 kerää Dropsin Cotton lightia, sitä uudempaa versiota langasta ja jotain siitä piti saada aikaan ja langat pois kuleksimasta. Otin sitten projektiksi tämän kaarrokeliivin.

Täytyy kyllä sanoa että ompa tappavan tylsää neulottavaa. Ei tuossa mallissa mitään vikaa ole, mutta olen neulonut nyt tuon kaarrokkeen alkuun alhaalta ylöspäin ja monta iltaa suoraa neuloessa meinasin oikeasti nukantaa kesken neulomisen.Eli siis.. mitä tästä voimme päätellä? Olenkohan päässyt neuleharrastuksessani siihen vaiheeseen, että on valittava hieman haastellisempia malleja tai ainakin jotain enemmän pitsimäistä. Tätä seuraavassa kuvassa olevaa neuletakkia olen kuolannut pitkään mutta en ole uskaltanut ottaa sitä vielä työnalle.

http://www.knitty.com/ISSUEss10/PATTquesera.php
 Itse asiassa tämä lanka, mitä nyt käytän oli varattukin tuohon takkiin, mutta nyt kyllä olen tyytyväinen etten siitä aloittanutkaan noin hienoa työtä, koska nimittäin Dropsin Cotton light nukkaantuu ja nuhraantuu ennen kuin saan edes koko neuletyötä valmiiksi!!Eipä päädy kyseinen lanka enää ostoslistalle. Tai sitten omassa neuletyöskentelyssäni on jotain pielessä. Mutta niin siinä vain yleensä käy että kun neulon jotain isompaa työtä ja kappale on jo niin iso että neulottu osuus on sylissä, se nukkaantuu alkupäästään. Tässä seuraavassa kuvassa on näkyvissä tuo nukkaantuminen oikeassa laidassa...tai no en tiedä näkyykö se tuossa kuvassa niin selvästi. Tähän ongelmaan kun olisi joku keino. Pieniä muokkauksia tein tuohon kaarrokeliiviin. Aloitin neulomaan liiviä hieman ylempää vähemmillä silmukkamäärillä kuin ohjeessa oli alussa, jotta vaatteesta ei tulisi itselleni liian pitkä. Satun olemaan niin kääpiö.  Pikkaisen on mennyt maku tästä neuletyön tekemisestä kun tuo lanka oli niin huono... Hyvät oli lupaukset Dropsin sivuilla, että kestävä lanka, mutta ihan erimieltä olen.  Mielessä pyörii myös eräät, ehkä kauneimmat sukat ikinä, joiden ohjeen löysin raverlystä... niihin tulee helmiä!!! En vain voi vielä aloittaa niitä, koska en jotenkin pysty jättämään välillä kesken tätä kaarrokehässäkkää tai pelkään etten enää palaa siihen. Ei kyllä taatustikkaan ole mitään visiota siitä että onnistuuko tämä ja tuleeko siitä pidettävä vaate, mutta aina pitää yrittää. Joskus onnistuu ja joskus ei.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti