tiistai 11. marraskuuta 2014

Kohta 6 vuotta täynnä neuleharrastusta.

Tältä näyttää ihan ensimmäinen neulomani sukka nykyään. Siinä on liian tiukka varsi, mutta on se kuitenkin ollut valmistuttuaan käytössä, kun ulkonäkö ei enää ole ihan parhain.
Ensimmäisen sukkani neuloin vuonna 2008 Lahdessa asuessamme.
En yhtään tiedä mistä alkoi innostukseni neulomiseen ja miksi edes päätin yhtenä päivänä neuloa itselleni villasukat. Ihan hassua, kun ei siihen ole mitään varsinaista syytä. Meillä ei kotona koskaan kukaan neulonut, joten sieltä ei ole tarttunut kiinnostus ja koulussakaan en muista että olisimme patalappua kummempaa koskaan neuloneet.  Ehkä nyt vain ajattelin kokeilla huvin vuoksi, että osaisinko.  Ohjetta sukan neulomiseen katselin käspaikka-nimiseltä nettisivulta, mikä näytti silloin ihan toisenlaiselta kuin nykyään. Nykyään se taitaa olla nimeltään punomo


Neuleinnostukseni kasvoi ensimmäisen sukan jälkeen ja siinä vimmassa löysin seuraavaksi Garnstudio Dropsin sivut ja siellä minulle valkeni koko neulomisen ihanuus ja kaikki mahdollisuudet. Ilmaisia ohjeita pilvin pimein!! Ensin kokeilin tätä jakkua..... kai se ihan hyvin onnistui, mutta en osannut päätellä joustinneulosta oikein...tiesin hämärästi jotenkuten miten sileä neule päätellään, mutta en tajunnut että ei joustinneulosta voi samalla tavalla päätellä! Reunasta tuli niin tiukka ettei jakku mahtunut päälle. Jakku ei ole ikävä kyllä enää tallessa.
Ajattelin tehdä jotain helpompaa.
Seuraava projektini olikin Dropsin sivuilta otetun ohjeen mukaan neulotut ylipolven sukat. Ne ovat olleet hyvin kovassa käytössä ja ovat vieläkin.  Lanka on Dropsin fabelia ja vasta ihan viime aikoina  sukat ovat alkaaneet nyppyyntymään. Hyvää lankaa siis ja ei ihme että tykkään siitä edelleen. Sukat näyttävät tältä nykyään. Varren olen kääntänyt kaksinkerroin.Ohje sukkiin on täällä ja on ollut mielessä tehdä uudet, koska nämä ovat olleet tosi hyvät. Seuraaviin vain täytyy luoda paljon vähemmän aloitussilmukoita, koska näissä varsi on tosi lörppä ja ei pysy paljaassa jalassa ylhäällä. Nykyään... minulla on kolme lasta ja liian vähän aikaa neulomiseen. Selaan neuleblogeja, olen Raverlyssä ja kuulun fb:n erilaisiin neuleryhmiin. Erityisesti tykkään voihan villasukka-ryhmästä. Uusia toteutettavia ideoita on niin paljon etten varmaan koskaan enhdi niitä toteuttaa. Silloin kun  ehdin neuloa, yritän mm. opetella kirjoneuleita. Näistä on tulossa täydellisen istuvat polvisukat omalla ohjeella Novitan nalle langasta.


Ja uusin haaste kirjoneuleen lisäksi on opetella neulomaan kaksi sukkaa samaan aikaan pyöröpuikoilla.


Olen varmaan vuoden päivät vähintään aina silloin tällöin yrittänyt ymmärtää tätä ja selvitä kaapelisotkusta, mutta nyt alkaa näyttää ihan lupaavalta ja sukan vartta on syntynyt. Seuraava haaste taitaa olla sitten kirjoneule+kaksi sukkaa kerrallaan....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti