torstai 1. toukokuuta 2014

Turkoosi kesäbolero

Vihdoinkin sain aikaan kuvata jotain...
Tämä puuvillalangasta neulottu bolero on neulottu Garnstudio Dropsin safran-langasta tällä
Dropsin ohjeella. Puikkoina oli nro 3 pyöröpuikko ja virkkuukoukku taisi olla myös 3.... vai oliko 3,5. Hitsi, kun ei ymmärrä laittaa muistiin asioita vaikka tiedän, että valmiit työni lojuvat monta viikkoa ennen kuvaamista. Ohje oli alunperin Dropsin Babyalpacasilk-langalle ja voisin ihan hyvin neuloa tuon saman silläkin langalla, kun oli niin kiva malli.


Bolero on aika sopiva, mutta tuohon virkattuun reunukseen täytyy muistaa poimia ensi kerralla enemmän silmukoita, koska hieman pinkeeksi jäi.....paitsi että....empäs tajunnut silmukoiden määrääkään laittaa muistiin!!!!... Olin liian varovainen silmukoita poimittaessa ja pelkäsin reunuksesta tulevan liian ison ja painavan oloisen.  Taisinpa  muuten purkaa sitä reunusta muutaman kerroksen ja virkata uudestaan isommalla koukulla ja hieman väljemmällä käsialalla isontaakseni sitä, mutta häpeäkseni täytyy myöntää etten ole vielä sen jälkeen sovittanut vaatetta päälle, mutta käyttöön tuo kuitenkin menee. Mutta ensi kerralla: lisää silmukoita ja kaikki tarvittavat tiedot muistiin!! Bolero kaipaa myös ehkä vielä hieman höyrytystä hihojen osalta. Täytyisi opetella myös ompelemaan saumoja nätimmin. Toisessa hihassa meni saumat ihan kivasti, mutta toisessa oli ongelmia ja lopputulos ei saumojen osalta miellytä. Arkikäyttöön ihan jees.


2 kommenttia:

  1. Kiva bolero. Varmaan se alpakka silkkilanka olis mukavaa ihoa vasten...    http://lankailu.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kyllä luulen minäkin sen alppakka silkkilangan olevan kivempi ihoa vasten ja varasinkin jo uutta tuollaista varten juuri sitä lankaa.

    VastaaPoista