tiistai 29. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen KoolAid kokeilu

Olen jo monta vuotta meinanut kokeilla lankojen värjäämistä noilla kammottavilla mehujauheilla, joita toivottavasti myöskään amerikkalaiset eivät juota lapsilleen tai itselleen. Langan vyyhditys on tuntunut niin ylitsepääsemättömän suuritöiseltä, että sen takia on jäänyt harkinta-asteelle. Mutta eipä se vyyhditys nyt niin kauan aikaa vienytkään kuin luulin. Tuolin jalkojen ympärille vyyhditin ja kun keksi sujuvan menetelmän niin ehkä 10 minuuttia siihen meni. Lankana miulla oli Novitan luonnonvalkoinen nalle ja väreiksi valitsin orangen ja pineapplen. Molemmista tuli kyllä suosikki värit! Varsinkin oranssi on aivan ihana!


Vyyhdissä on myös häivähdys vaaleanpunaista syystä että kokeilin paikkailla oranssissa olevia epätasaisuuksia vielä vaaleanpunaisella mehujauheella, kun en ollut tajunnut tilata sitä orangea kuin yhden pussin. Oikeastaan se vaaleanpunainen mukana näyttää ihan kivalta. Värjäys oli helppoa. Mutta koska väri ottaa niin nopeaan kiinni, vaikeutena on saada ihan tasainen lopputulos, jos erityisesti siis sellaisen haluaa. Ja sen opin että vyyhtiä ei kannata solmia, ainakaan monesta kohtaa, koska solmintakohdista väri ei pääse kunnolla imeytymään ja tulos jää epätasaiseksi. Värjäys on tosi kivaa ja yllätyksellistä puuhaa ja siihen jää taatusti koukkuun.
Nyt itseäni kiinnostaa värin pysyvyys langassa. Tästä langasta aion neuloa sukat.

Tämmöinen herkkukerä se nyt sitten on kun laitoin vyyhdin kerälle ja luultavasti rupean kalajoki sukkia neulomaan jos en keksi vielä vaihtaa mallia.Eipä tullut kalajoki sukkaa vaan ihan muuta. Toinen sukka alussa. Pitkään veivasin että teenkö ihan perussukkaa sileenä vai jotain muuta. Ehkä väri olisi kauniimmin tullut esiin ihan perussukassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti