torstai 23. lokakuuta 2014

Kettusukat ja kerrosrivinousut

Nämä sukat menevät lahjaksi 11 vuotiaalle tytölle.
Kettukarkkisukat ja kokeilin myös kerrosrivinousua, kun siitä niin kovasti puhutaan tuolla fb:n voihan villasukka-ryhmässä. Molemmissa sukissa on Novitan lankaa. Punaisissa nallea ja nalle kukkaketoa. Ketuissa 7-veljestä. Kettusukkia neuloessani huomasin, että keltainen 7-veljestä on pehmeää ja ohuempaa kuin punainen 7-veikka! Punainen tuntuu natisevan ja ihan oikeasti, varsinkin päätellessäni huomasin sen olevan paksumpaa. Keltainen mahtui hyvin käyttämästäni neulan silmästä mutta punainen lanka ei meinannut millään mahtua. Olen kyllä joskus aiemminkin havainnut eroja saman merkkisissä Novitan langoissa. Liekö väriaineella osuutta asiaan? Kettusukissa huomasin, että silmät olisi kannattanut kirjoa jo tekovaiheessa, jolloin se olisi ollut hieman helpompaa, mutta onnistui noinkin. Mietin vain että kuinkahan saan kirjottua neulomiini kettukarkkilapasiin silmät jokaiseen ketun naamaan, kun niitä on paljon enemmän ja koko lapasen matkalla.... Voi olla että jää tekemättä.


En ole aikaisemmin tehnyt sukkia paljonkaan lahjaksi. Kaikki olen itsekkäästi tehnyt omaan jalkaan sopivaksi. Se on niin helppoa kun voi samalla sovitella ja tulee varmasti oikean kokoiset. Nyt vaan taidan olla pisteessä että itselläni on ihan tarpeeksi sukkia... ja osaa en edes raaski jostain syystä käyttää. Ihan hupsua. Toivottavasti nämä ovat saajalleen sopivat, kun arviolta tein ja käytin Novitan sukkamittataulukoita hyväkseni, mutta jalathan on samanikäisilläkin niin erikokoisia.
Pitää varmaan ruveta salaa tutkimaan ihmisten kenkien koot kylässä käydessä, niin voisi sitten yllättää sukilla, kun se olisi niin kivaa. 

Eilen illalla aloin neulomaan lisää lahjasukkia. Seepraa ja pinkkiä eräälle naisihmiselle...4 kommenttia:

 1. Ihania ja raikkaan värisiä sukkia! Noita karkkineuleita näkee monissa blogeissa, pitäisi itsekin ryhtyä niitä neulomaan...

  VastaaPoista
 2. Joo, noita kettukarkkisukkia on näkynyt jo pitkään monessa blogissa ja itsellänikin on ollut odottamassa ajatuksen asteella jo tosi kauan. Taidan olla vähän sellanen perässä tulija näissä trendiasioissa neulerintamalla ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat!

  Mullakin on ollut pitkään haaveissa tehdä kettukarkkisukat, mutta olen ihan totaalisen kirjoneuleyhteensopimaton, joten sinne taitaa mun sukat jäädäkin. Haaveisiin. ;-)

  VastaaPoista
 4. Hei, niin minäkin luulin että kirjoneuleet ei ole miun juttu. Ensimmäisen kerran kokeilin joskus pari vuotta sitten ja oli niin epäonnistunut tuotos että hylkäsin pitkäksi aikaa koko kirjoneulehömpötyksen. Pikkuhiljaa tuollaisista helpoista malleista se nälkä kuitenkin kummasti sitten kasvaa syödessä.

  VastaaPoista