maanantai 16. helmikuuta 2015

Villatakkiprojekti 7-veljeksestä

Mie neulon mallitilkkua 7-veikasta.  Kerrankin meinaan tehdä, tai ainakin yrittää, tehdä asiat kunnolla  tätä villatakkia varten. Ilmainen ohje löytyy tuosta linkistä kuvan alla.


http://www.berroco.com/patterns/ellen-cardigan
En ole koskaan neulonut tämmöistä fair isle-tyyppistä kaarroketta ja nyt sen meinaan tehdä. Olisi ihana tehdä takki jostain "hienommasta" langasta kuin 7-veljestä, mutta en uskalla. Katsotaan mitä tästä tulee. Meinaan päivittää tähän samaan tekstiin vaiheet tätä tehdessä..... jos menee mönkään niin menköön.

19.2.15 Eilen illalla valmistui kaarrokkeen kirjoneuleosuus. Enpäs osannut arvata tätä aloittaessani, että on opeteltava neulomaan kirjoneuletta myös nurjalta puolelta! Mutta tottakai, jos tasona neulotaan. Kyllä siinä meni yksi ilta pähkäillessä ja ei meinannut onnistua. Kokeilin jo sellaistakin, kun pyöröpuikoilla neuloin, että aloitan aina vain oikean kerroksen. Eli siirrän neuleen vain päästä päähän ja katkaisen langat, mutta langanpätkiä tuli muutenkin niin paljon työn teunaan, että tajusin aika pian ettei tuossa tavassa ole mitään järkeä. Pakko oli opeteltava se nurjanpuolen kirjoneule. Joku jossain blogissa kertoin neulovansa, silloin kun pitäisi neuloa nurjalla puolella, vasenkätisesti oikeaa. Eli siinäkään tapauksessa ei tarvitse neuletta kääntää mutta aloitus tapahtuu siitä mihin oli jäänyt oikealla kerroksella. En tajunnut sitäkään miten voi neuloa vasenkätisesti, joten nukuin yön yli ja seuraavana aamuna jotenkin kummasti vain tajusin sen nurjanpuolen jutun! Eikä se edes loppujen lopuksi ollut kovin vaikeaa. Ajattelin että voisin tehdä jonkin ohjeenkin siitä, mutta pitäisi olla joku toinen joka ottaisi vaiheista valokuvia tai ehkä jopa videoooo..... ehkä joku kerta.
Pieni pala kirjoneuleesta kuvana, kas tässä:

lanka: 7-veljestä, puikko 5mm


Eli tämmöisellä värimaailmalla mennään. Kaupasta ostin vain tuon vaalean ruskean päävärin ja muut on joko jämälankoja tai kotona jo olleita keriä. Huomasin vaan että miulla on tosi vähän 7-veljestä lankaa kotona valmiina, mutta kyllä niistä ihan toimivan värikokonaisuuden sai. Tuo vihreä lankalehnkki tuossa alhaalla on paremman puutteessa keksitty silmukkamerkki.

21.2.15 En ymmärtänyt kunnolla ohjetta ja yksi ilta  meni tehdessä ja purkaessa, kun yritin ymmärtää lyhennettyjä kerroksia. Ei kertakaikkiaan vaan tajunnut millään mitä ohjeessa luki. Piirsin paperille "suomennoksen" tekstistä ja jotenkin hahmotin sitten että mitä oikein pitäisi tapahtua, mutta jotain siinä oli vielä outoa. Menin Raverlyyn katsomaan että ovatko muut saman neuleen tehneet kirjoittaneet jotain mahdollisista virheistä ohjeessa tai muuta sellaiseta ja kyllä, ohjeessa olikin virhe rivillä 5. Puhuttiin silmukkamerkin siirtämisestä vaikka silmukkamerkkiä ei siinä kohtaa edes ollut. Se riitti sekoittamaan miut. Nyt on lyhennetyt kerrokset tehty. Pikkuisen arvelluttaa että mitä tästä tulee, kun monella tuntuu olleen ongelmia neuleen koon kanssa...

8.3.15 Villatakkiprojekti edistyy pikkuhiljaa...  Olin jo saanut takin muuten valmiiksi paitsi reunukset ja kaulus puuttui, mutta sovittaessani takkia, huomasin sen olevan omaan makuuni liian pitkä. Tai ei oikeastaan liian pitkä vaan takin helma vain sattui päättymään epäedulliseen kohtaan. Lisäksi kirjoneuleraita helmassa, siitä kohtaa missä piti neuloa yhtäaikaa kolmella värillä, kiristi sen verran että takki jäi sen yläpuolella pussittamaan. Päätin radikaalisti purkaa helmasta. Otin kuitenkin kuvan tuotoksestani ennen purkuoperaatiota:


Kirjoneuleraita helmassa oli mielestäni kaunis ja mukava tehdäkkin, mutta harmi vaan että epähuomiossa olin kiristänyt lankoja liikaa tuossa musta/vihreässä raidassa kuvion keskellä.


Tässä kuva takista ennen purkua. Ihan hyvän näköinen näin "kaukaa" katsottuna. Harmittaa oikeestaan kun en enää malta tehdä tuota kuviota tuohon helmaan uudestaan. Sen verran kauan olen jo nyhrännyt tämän projektin kanssa. 7-veljestä ei lankana ole mikään mukavin villatakissa, mutta tällä samalla mallilla kyllä voisin tehdä takin jostain pehmeämmästä langasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti