maanantai 10. helmikuuta 2014

Matkaneuleet ja Irlannin reissu.

Viime viikolla teimme mieheni kanssa 3 päivän pikareissun Irlantiin, Dubliniin. Ensimmäinen kokonainen päivä matkustettiin. Ensin n. 3,5 tuntia autolla Helsinkiin ja sen jälkeen 1,5 tuntia lentokoneella Kööppenhaminaan ja sieltä saman verran Irlantiin. Vietettiin aika paljon aikaa vain lentokentillä Helsingissä ja Kööppenhaminassa. Molemissa taisi mennä pari tuntia. Sama rumba kotiintulomatkalla, mutta Tukholman kautta. Jännitin että meneekö oikeasti bambuiset neulepuikot turvatarkastuksesta läpi. Ja menihän ne, joten lentomatka oli pelastettu. Varasin mukaan automatkalle ja lentokoneeseen ihan yksinkertaiset neuletyöt. Autossa neuloin pojalle lapasia Novitan Usva langasta.


Harmittelin tässä taannoin tosi kovasti kun Novita lopetti Puro langan tuotannon, kun siitä sai niin lämpöisiä lapasia lapsille, mutta kyllä tämä Usva ajaa ihan saman asian. 75% villaa ja ihanan pörröinen pinta. Lapaset on pian 2 vuotta täyttävälle pojalle sopivat. Varressa jokaisella 4 puikolla 8 silmukkaa ja puikot nro 3. Resorin jälkeen 25 kerrosta sileää, minkä jälkeen ihan tavallinen nauhakavennus kärkeen.

Lentokoneessa neuloin itselleni pitsisäärystimiä Novitan Woolista tällä ohjeella:http://www.ravelry.com/patterns/library/basic-patterned-legwarmers


Tosi helppo pitsineulos. Ihana woolin väri. Tein aluksi resorin jälkeen jonkin matkaa (liian kauan) puikoilla 3,5 mikä woolin vyötteessäkin on kunnes tajusin vaihtaa puikkoihin nro 3, jolloin jäljestä tuli paljon siistimpää. Puikkojen vaihtamiseen johti kyllä osaltaan sekin että taisin kadottaa jonnekkin matkalle yhden bambuisista 3,5 puikoistani..yhyy...

Hotellissa oli sitten mahdollisuus neuloa jotain hieman mutkikkaampaa. Tällä Dropsin ohjeella valmistuu sukat  http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=154&d_id=30&lang=fi


Lankana: Grundi Hot socks Uni
Kiva malli, mutta en tykkää yhtään langasta jolla aloin sitä neulomaan. Ostin kokeeksi tuota lankaa, kun luin jostain blogista sen olevan hyvää ja kestävää sukkalankaa, mutta en itse kyllä yhtään pidä siitä. Hurjan "pörröistä" ja epätasaista. Joukossa on jotain villahahtuvia ja mielestäni jäljestä tulee epäsiistiä.
Ei kyllä millään vedä, tuo käyttämäni lanka, vertoja Dropsin fabelille, mikä lanka tuossa ohjeessa oikeasti onkin. Pakko vain tehdä loppuun kun en viitsi purkaa. Luultavasti teen vielä uudestaan nämä sukat jostain paremmasta langasta.

Yhden ostoksenkin lankoihin liittyen tein matkalla. Kävin Dublinin parhaassa (?) lankakaupassa. Kaupan nimi oli The Constant Knitter. Oli kyllä ihan kiva kauppa. En raaskinut muuta ostaa kuin yhden vyyhdin Irlannissa käsin värjättyä lankaa, mikä myyjän mukaan oli erityisesti juuri hänen kaupaansa varten valmistettua.

Lanka oli tämä Smudge Yarnsin lanka Värit olivat ihania kaikki, mutta valitsin kauniin keltaisen vyyhdin, missä keltaisen sävyt hieman vaihtelevat. Suunnitelmissa olisi neuloa siitä jokin kiva huivi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti