sunnuntai 9. helmikuuta 2014

pipoja

Muutama pipo, mitkä tuli tehtyä tälle talvelle.


Yllä paksu pipo kovemmille pakkasille. Lanka Novitan Hile ja ohjekkin oli jostain novitan lehdestä, muistaakseni. Neuloin tätä pahimman raskausväsymyksen aikaan joskus syksyllä, enkä kuollaksenikaan muista mikä Novitan lehti oli kyseessä.  Tämän pipon neulominen kesti kauan juuri edellä mainitun syyn vuoksi. Käytännössä pakotin itseni illalla neulomaan edes muutaman rivin. En kyllä oikein tykkää noin paksuista langoista kuin Hile ja olin ostanut sitä vielä 4 kerää!! Meinasin jotain villatakkia kai tehdä, mutta yhdestä kerästä tuli nyt pipo. Muut kerät luultavasti jäävät lojumaan määrittelemättömäksi ajaksi. Pipo on kyllä melkoinen töröpipo, mutta ihan lämmin kovilla pakkasilla.

Ala kuvassa joululahjaksi saadusta schachenmayrin 100% alpakkalangasta ja novitan rose-lux(?)ista tehty ohuempi pipo. Ihan perusjuttu. 100 silmukkaa aloituksessa ja taisi olla 3 tai 3,5 pyöröpuikko. Juuri sopiva omaan päähäni. Samoista langoista tuli myös lapaset, mutta päästivät niin paljon tuulta lävitseen että ovat jääneet vähälle käytölle. Tuossa schachenmayrin langassa on vyötteessä puikot 3-4, mutta ainakin lapasissa numeron 3 puikotkin taisivat olla liian isot, kun jäi neulos niin harvaksi. Oma käsialani on kyllä melko löysä.  En tykkää hampaat irvessä neuloa, joten yleensä olen oppinut vaihtamaan puikot pienempiin, kuin ohjeissa tai vyötteissä lukee. Voi vähän löysäillä.

Kaulassa muuten huivi Novitan säde langasta. Pyöröpuikko nro 3.  Ihan perus kolmiohuivi, johon käytetty kaksi kerää lankaa. Joka neljännellä kerroksella lisätty/vähennetty yksi silmukka reunassa. Oli tarkoitus ommella joku pitsi huvin reunaan, mutta se jäi tekemättä. No, vielä ehtii joku päivä... Tuppaa kovasti nuo viimeistelyt jäädä tekemättä. Siirryn yleensä aina uusiin neuleisiin. Monta sukkaparia odottaa tuossa päättelyä. Jos vaikka ottaisi tavoitteeksi yksi päättely/ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti